Школска 2022/2023. година

ЧЕКАЈУЋИ

У марту 2020. године требала је да се обнови и реновира наша школа, али због вируса COVID-19 ускраћена нам је радост, како свима у школи, тако и мештанима села Дубовца.


ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ШКОЛСКЕ СЛАВЕ

У петак, 27. јануара, ученици и колектив Основне школе „Предраг Кожић“ обележили су школску славу, Светог Саву. Том приликом, у сеоској цркви одржана је свечана литургија којој смо присуствовали, потом је хор наше школе отпевао „Химну Светом Сави“, а ученици и забавиштанци одрецитовали су научене песме и добили пакетиће. Обележавање тог свечаног дана настављено је у просторијама школе, где су ученици осмог разреда са вероучитељем обавили свечани чин резања колача и предали школску славу ученицима седмог разреда. Након кратке приредбе уследио је ручак коме су присустволи и наши ђаци, као и гости из Општине. Директор школе, Александар Шушулић, након говора захвалности, уручио је светосавске похвалнице и награде ученици осмог разреда - Грујин Вањи и ученици седмог разреда – Мали Леонтини, за одличан успех, примерно владање, залагање у настави и добар однос са вршњацима.


 


И КОНАЧНО ЗИМСКИ РАСПУСТ

У циљу ширења другарства и пријатељства и међувршњачког дружења за све ученике, у петак 23.12.2022. године, организована је новогодишња журка у ходнику школе и у учионицама. Деда Мраз је поделио новогодишње пакетиће свим ученицима, као и нашим забавиштанцима. Окићена и светлуцава јелка мамила је малишане да се сликају поред ње, да певају и играју. Захваљујемо се спонзорима на хуманом делу.


Свети Трифун и Дан заљубљених

Дан Светог Валентина, познатији као Дан заљубљених, у западној варијанти и Валентиново, празник је који се прославља 14. фебруара сваке године. Посредно или непосредно га обележава велики број људи широм света, иако је овај дан  радан.


Најновије вести

© 2023 Основна школа "Предраг Кожић" Дубовац